Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 november 2018

Wisseling van de wacht in de raad

Boudewijn Schaveling (D66) verlaat de gemeenteraad. Marion Wierda, nummer twee op de verkiezingslijst van D66 volgt Schaveling op. Schaveling verhuist naar Helmond. Deze verhuizing betekent het einde van zijn raadslidmaatschap. Wierda wordt in december 2018 geïnstalleerd als raadslid.

Samen zijn wij D66
Boudewijn Schaveling: “Vanwege een aantal veranderingen in mijn privé situatie heb ik besloten terug te gaan naar de regio waar ik vandaan kom. Daaruit volgt dat ik niet langer lid van de raad kan zijn.  Met hart en ziel heb ik mij in het raadswerk gestort. D66 heeft één zetel in de raad maar bestaat uit een gedreven fractie van 8 personen. Samen zijn wij de fractie D66 en samen zitten wij in de raad. Zo ervaren wij dat. Daarom kan ik met groot vertrouwen de raadszetel overdragen aan mijn opvolger Marion”.

Flinke uitdagingen voor Grave
Marion Wierda (51) woont in Velp en werkt als afdelingshoofd Omgeving en Communicatie bij Waterschap Rivierenland. Wierda: “Openbaar bestuur is een groot goed, daar zet ik me graag voor in. Grave staat bovendien voor flinke uitdagingen: wel of niet een gemeentelijke herindeling, grip op het sociaal domein, financiën op orde, grote bouwprojecten, verkeersproblemen, duurzaamheid, voldoende voorzieningen en cultuur. Ga zo maar door. D66 heeft daar een eigen kijk op en ik ga dat geluid laten horen. Op dit moment zijn er maar twee vrouwelijke gemeenteraadsleden in Grave. Ik vind het belangrijk dat er meer vrouwen in de politiek komen en draag ook op dat vlak graag mijn steentje bij.”

In december neemt Marion Wierda zitting in de raad