Steun ons en help Nederland vooruit

Boudewijn Schaveling

Raadslid

Velp (NB)

Geboren in Eindhoven en ik heb altijd gewoond in Brabant. Sinds eind 2000 woon ik hier fijn én centraal. Jarenlang begeleidde en stuurde ik landelijk winkelpersoneel en vertegenwoordigers aan.
Ik ben natuurliefhebber, en wandel graag langs het water of in de bossen van Gassel.

Het is belangrijk om die natuur, ook lokaal, te beschermen én toch slim aan onze energiebehoefte te werken. Dat wil ik ook politiek mogelijk maken.
Begrijpelijk rijdt er veel sluipverkeer over de dijk richting de autobaan, maar het geeft overlast. Ik zie liever toeristen genieten van deze prachtige omgeving.
Ik hecht sterk aan wederzijds respect en meningsvrijheid. In deze mooie stad is dat al eeuwenlang erg belangrijk en wordt iedere dag merkbaar verdedigd.

Waarden die ik geleerd heb bij Scouting, waar ik al sinds welpje bij zit. Nu als voorzitter van Scouting Regio ZON, de verbinding en samenwerking van 40 scoutinggroepen. Ook heb ik me ingezet voor vluchtelingen door wekelijks het scoutingspel te organiseren voor honderden kinderen in Heumensoord.

Inwoners en ondernemers weten zelf heel goed een bijdrage te leveren. Via verenigingen, dorp- en wijkraden of zelfstandig. Verenigingen zijn belangrijk als sociale verbinding in een gemeente.
Iedereen doet ertoe, ongeacht je achtergrond of je beperkingen. Als D66 willen we hierbij ondersteunen.

Ik geniet van deze authentieke parel van Brabant. Ik vind het belangrijk dat iedereen, maar met name jongeren, gaat meedenken over de toekomst: hoe gaan we het hier zo mooi en levendig houden?

Als trotse scout zeg ik: u kunt op mij rekenen!