Steun ons en help Nederland vooruit

Erik van den Ouwelant

Plv Lid Commissie Ruimte

Grave

Toegegeven, ik ben import. Een lichte Rotterdamse tongval verraadt nog mijn oorspronkelijke afkomst. Maar met bijna 30 jaar ‘ervaring’ als inwoner van Grave, voel ik me nergens anders meer thuis dan hier. Mijn vier kinderen zijn – met soms (héél hard) vallen, opstaan, huilen en opnieuw beginnen – in Grave opgegroeid tot eerzame volwassenen. En door mijn latere huwelijk met Mariëtte uit ’s-Hertogenbosch, werd Grave ook de woonplaats waarin mijn ‘bonus-zoon’ als puber en jong volwassene zijn stappen zette.

Naast een rol als vrijwilliger in Filmcafé Grave en als jeugdcoach in een roeivereniging, bestier ik beroepsmatig een trainings- en adviesbureau in de zorgsector. Daarbij ligt de focus op de professionele ontwikkeling van zorgverleners en van zorgteams, met bijzondere aandacht voor talenten en drijfveren als uniek vertrekpunt.

Als mens kan ik mij onverkort vinden in de richtingwijzers van D66. Ik vertrouw op de eigen kracht van mensen, ik denk graag groot en buiten bestaande kaders, ik vind dat hard werken mag worden beloond, zonder daarbij de behoeften van anderen uit het oog te verliezen, ik streef naar een duurzame samenleving waarin iedereen mee kan doen en ik koester onze grondrechten en gedeelde waarden. Niet in de laatste plaats de lokale.

Eenzelfde gedrevenheid zie ik terug in mijn ‘collega’s’ van D66 Grave, Velp, Escharen en Gassel. In korte tijd is er in onze ‘Graafse club’ een respectvolle, constructieve samenwerking ontstaan. Ik ben er zeker van dat we het, ten behoeve van Grave en de omliggende dorpen, samen voor elkaar krijgen!