Steun ons en help Nederland vooruit

Marion Wierda

Raadslid

Velp (NB)

Mijn wortels liggen in Friesland, maar in Brabant voel ik me thuis. Na wat omzwervingen in Nederland en het buitenland woon ik nu in Velp en daar wil ik niet meer weg. Het is een prachtige plek in het groen, met veel historie en gezellige mensen. Grave is een sfeervol stadje met goede voorzieningen. Je merkt dat je aan de Bourgondische kant van de rivier zit. Dat bevalt mij prima. In de omgeving is verrassend veel te doen. Ik vind het fijn wonen in het Land van Cuijk en wil er graag aan bijdragen dat dat zo blijft.

De richtingwijzers van D66 zijn mij uit het hart gegrepen. Ruimte voor verschillen, stimuleren van eigen verantwoordelijkheid, maar ook zorgen voor wie dat nodig heeft. En vooral: investeren in onderwijs, cultuur en sport zodat mensen zich kunnen ontwikkelen. Dat is volgens mij de motor voor een succesvolle samenleving. Ik heb zelf goed kunnen studeren en ben daar nog altijd dankbaar voor; het heeft mij gevormd en geholpen bij mijn loopbaan. Die kans gun ik anderen ook.

In het dagelijks leven werk ik als manager bij Waterschap Rivierenland. Prachtig werk! Waterbeheer wordt steeds belangrijker nu de klimaatverandering doorzet. Er moet veel gebeuren om ons land bewoonbaar te houden. Dat vraagt grote projecten zoals dijkversterking, maar ook kleine dingen zoals minder tegels in je tuin of een regenton. Ook in Grave zouden we daar meer aan kunnen doen samen met het waterschap hier. De stad Grave en de dorpen liggen immers vlakbij de rivier en hoosbuien vallen overal. Daarnaast moet er meer aandacht komen voor duurzaamheid. Als we dat niet doen worden de problemen met milieu, klimaat en energie steeds groter. Dat is dus ook een speerpunt van ons verkiezingsprogramma.

Veel mensen hebben goede ideeën voor de vraagstukken in Grave, en willen graag initiatief nemen om ze mee op te lossen. Of het nu gaat om leefbaarheid van hun wijk, inrichting van het stadscentrum, uitgaan, werkgelegenheid, zorg, verkeersproblemen, nieuwe woningen of andere onderwerpen. Ik vind dat inspirerend. Daar moeten we in de politiek naar luisteren en ruimte voor geven. Grave en de dorpen er omheen zijn van ons allemaal tenslotte.

Meer van Marion Wierda